#3 Kilpaileminen esteissä

Vuoden lopussa on hyvä hetki pysähtyä katsomaan menneisiin kisoihin ja asettaa tavoitteita tulevaan. Podcastin kolmannessa jaksossa puhutaankin kisaamisesta meidän näkökulmasta eli painotus on esteissä. Kisaamme, koska siinä pystyy mittaamaan paremmin omaa kehittymistä ja on helpompi asettaa konkreettisia tavoitteita. Kilpailuhenkiselle ihmiselle kisaaminen on tietysti ennen kaikkea hauskaa.

Parhaat kisamuistot ovat viime kaudelta, kun Kaapo ja Silja pääsivät pitkän kisatauon jälkeen taas kisakentille, ja menestystäkin tuli. Ensimmäisissä kisoissa tällä kaudella jännittivät kaikki käytännön asiat, kuten kuinka Kaapo käyttäytyisi kisapaikalla Riihimäen raviradalla. 

Kisoihin liittyy usein jännitys. Se on kuitenkin usein turhaa.  Jos ei heti uskalla lähteä kisakentille, kilpailemaan voi opetella esimerkiksi rataharjoituksissa. Aina kilpailuissa ei kuitenkaan kaikki suju niin kuin on ajatellut. Olemme tippuneet verryttelyssä ja radalla, unohtaneet ylittää lähtöviivan sekä ratsastaneet ohi esteestä. Onneksi virheistä voi aina oppia. 

Jaksossa muistelemme omia kisakommelluksia ja kertaamme estekilpailujen sääntöjä. Suomessa voi kilpailla seura- ja aluetasolla sekä kansallisella tasolla. 

Lopuksi selviää, voisimmeko mennä koulukisoihin? Entä millaisia tavoitteita meillä on tulevaisuudessa ratsastuksessa?

Kommentoi